Edellisen deodorantin loppuessa päätin kokeilla vähintäänkin alumiinitonta vaihtoehtoa. (Alumiinintonta siksi, että sen ja rintasyövän välillä on mahdollinen yhteys, enkä halua ottaa riskejä enää.) Näitä kyllä löytyy, mutta koska karsastan nykyään myös kosmetiikkapullojen pitkää ainesosaluetteloa (tästä lisää myöhemmin), niin suhtauduin varauksella kaikkeen markettitavaraan. Siispä vaihtoehtoja tutkimaan!

Kylmäpuristettua kookosöljyä käytetään ilmeisen paljon ja sitä olisi ollut kaapissakin, mutta jotenkin en saanut itseäni tähän mukaan vaan päädyin ostamaan kiven. Kookosöljyäkin aion kyllä joskus kokeilla.

Valitsemani tuote on Vivisantén mineraalikivi (50 ml, 80 g), jonka ostin Life-myymälästä ja se maksoi siinä kymmenisen euroa. Tähän mennessä olen ollut tuotteeseeni oikein tyytyväinen.

INCI

  • Aqua
  • Ammonium Alum

Plussat

  • Todella toimii! Kohdallani kaikissa olosuhteissa on ollut pettämättömämpi kuin mikään.
  • Kainalot eivät kutise.
  • Ei ole neste -> lentokenttien turvatarkastusten ei pitäisi tästä naputtaa, eivätkä kohdallani ole näin tehneetkään.

Miinukset

  • Laitettaessa pitää kastella joko iho tai kainalot ensin. Paitaa ei voi heti laittaa päälle ja kuivuminen kestää ehkä hitusen kauemmin kuin muilla aiemmin käyttämilläni. (Hitusen=kävelen vessasta makkariin hakemaan sen paidan.)

Olen siinä uskossa, että Ammonium Alum, joka siis ei ole alumiinia, olisi turvallinen vaihtoehto. Tänään kuitenkin löysin artikkelin, jonka mukaan sitäkin saisi ehkä epäillä. Täytynee tutkia asiaa tarkemmin joku päivä, nyt olen aivan liian väsynyt. Ja artikkeli on  Safety of Ammonium Alum Deodorants sivustolla www.suite101.com/. Tuo Suite 101 on myös ennestään tuntematon, enkä tiedä sen taustoja tarkemmin.