Sivuston DietDoctor aloitusosiossa on kohta (Instead of bread), jossa mainitaan Oopsie-bread - leipä, joka sopii hiilareita karttavalle. Itse innostuin tästä, sillä kyseessä olisi myös viljaton vaihtoehto. Tuolla linkkaamallani sivulla on resepti, jonka suomennan tähän

 

3 munaa
100 g tuorejuustoa
hieman suolaa
(1/2 tl psylliumia, tuotenimi saattaa olla fiberhusk)
(1/2 tl leivinjauhetta)

  1. Erota keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  2. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi (kulhon voi kääntää nurinpäin vaahdon tippumatta kun se on valmista)
  3. Sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto.
  4. Lisää keltuais-juusto-seokseen psyllium ja leivinjauhe.
  5. Sekoita valkuaisvaahto mukaan varovasti.
  6. Laita lusikalla leivinpaperille kasoja (tästä tulee 6-8, isolla tarjoilulusikalla tuli 6). Päälle voi laittaa vaikka siemeniä tässä kohtaa.
  7. Sitten vain uuniin 150 °C 25 minuutiksi kunnes ovat saaneet väriä.

Ohjeessa mainittiin, että jos tästä tekee yhden suuren levyn, niin sitä voi käyttää kääretorttuna: päälle kermavaahtoa ja marjoja.

Itselläni ei tuota psylliumia ole, mutta ymmärtääkseni sokerijuurikaskuitu on sitä lähellä ja päädyin käyttämään sitä. Laitoin teelusikallisen kuituhiutaleita turpoamaan, jotta ehtisivät laajeta ennen lisäysvaihetta. Mitenkään en niitä jauhanut, vaikka olisin vai voinut senkin tehdä. En tiedä mikä niiden vaikutus oli vai oliko mikään.

Itse laitoin ehkä hitusen liikaa suolaa, mutta muuten vallan mainioita. Leipäähän tuossa ei muistuta maku eikä mikään, mutta kun päälle laittaa vaikkapa keitettyä kanamunaa tai brietä, niin täydestä menee. Lähinnähän se on alusta niille päällisille .

Kääretorttuvinkki tulee todennäköisesti pelastamaan yhdet jos toisetkin synttärit, sillä niitä olen tässä kovasti pohtinut. Paljon vain hedelmiä, marjoja ja kermavaahtoa, niin eikohän se sitten siitä.

Itse asiassa: vaikkei lukija haluaisi välttää viljoja ja haluaisi oikeaa leipää, niin ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tätä kääretorttuna. Rullautui meinaan huomattavasti paremmin kuin vehnäkääretortut. Tästä määrästä tulee todennäköisesti kovin ohut versio, mutta kannattanee kokeilla. (Luultavasti postailen omat kokeiluni kunhan ennätän niitä saada aikaan.)

Ja nyt minun täytyy vihdoinkin saada se kamera, eihän tästä tule mitään!