Olen hulluna nachoihin! Vielä en ole niitä onnistunut itse tekemään täydellisesti. Tänään kokeilin yhtä reseptiä, jossa maku nyt melkein osui kohdalleen. Koostumus oli suhteellisen outo ja uunissa eivät käyttäytyneet kuten kuvittelin. Tässä kuitenkin ohjeentapainen.

  • 2,5 dl maissijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä (käytin oliiviöljyä (Extra Virgin)
  • n. 1,5 dl kiehuvaa vettä

Ainekset sekoitetaan kulhossa. Tarkalleen en tiedä millaista tuosta pitäisi tulla, mutta lisäsin vettä kunnes ei ollut enää muruista ja siitä pystyi muotoilemaan pallon. Seuraavaksi mittasin teelusikan avulla palluroita massasta, muotoilin palloksi ja litistin sormin leivinpaperille. Leivinpaperin öljysin erittäin hyvin. Ohuiksi nuo kait pitäisi saada, ehkä lasten kaulin auttaisi tässä vaiheessa? Sitten vain uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi.

En laittanut ensin ihan ylimmälle ja 20 minuutin jälkeen eivät näyttäneet valmiilta ja siirsin ylimmälle tasolle. Siellä olivat ehkä hitusen liian pitkään, koska keskimmäiset olivat aivan ruskeita (eniten öljyä niiden alla) ja reunoilla taas oli keltaisempia yksilöitä. Maku näissä oli kuitenkin ihan hyvä, että pitänee jatkaa tällä reseptillä hetki.

Ja kuvia ei valitettavasti ole kahdesta syystä: minulla ei ole kunnon kameraa ja nuo katosivat lautaselta nopeammin kuin arvasinkaan :)