Puhdistan kasvoni (ja meikit siinä sivussa) öljyllä. Saattaa kuulostaa ensi alkuun hullulta, mutta kokeiltuani voin ainakin omalta kohdaltani kertoa että toimii.

Kyseessä on Oil cleansing method, jossa kasvot puhdistetaan öljysekoituksella. Itse käytän risiiniöljyä ja extra-neitsytoliiviöljyä, molempia yhtä paljon. Risiiniöljy on tässä se tarvittava öljy, tuon toisen voi korvata jollakin muulla aivan yhtä hyvin.

Menetelmä on seuraava:

  1. Hiero öljyseosta kasvoille niin kauan kunnes se on kunnolla päässyt joka paikkaan. Itse rentoudun tässä kohtaa ja hieron 5 minuuttia.
  2. Kastele pyyhe niin kuumalla vedellä kuin pystyt. (Tai pyyhkeen voi laittaa likoamaan öljyn hieromisen ajaksikin.) Purista kuivaksi ja levitä pyyhe kasvoillesi.
  3. Anna pyyhkeen olla kasvoillasi kunnes se on viilennyt ja huuhtele kunnolla.
  4. Toista kohdat 2 ja 3 muutamaan kertaan.
  5. Lopuksi huuhtele pyyhe ja pyyhi kasvosi huolellisesti. Kaikki öljy pitää saada pois, mutta se lähtee kyllä pyyhkimällä, hankausta ei tarvita.

Ainakin oma ihoni tuntuu heti kirkkaammalta ja puhtaammalta, vaikka mustapäät eivät suorastaan lennäkään naamastani. Jotkut ovat kertoneet tällaisestakin.