Eilen oli tv:ssä Silminnäkijä-ohjelmassa ilmeisesti asiaa lisäaineista. Itseltäni tuo meni täysin ohi, mutta tässä aiheeseen liittyen kaksi lehtiartikkelia (jotka muuten linkkaavat toisiinsa).

Itse Silminnäkijä-ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa 31 päivää esitysajan jälkeen (esitetty siis 21.2.2011). Tässä linkki ohjelmaan: Silminnäkijä: väärennetty ruoka.

Minusta on oikein hyvä että asioista puhutaan. En sinänsä kannata hysterian luomista, enkä pidä siitäkään ajatuksesta, että epäluottamus vain kasvaa. Joka tapauksessa on mielestäni kummallista, että jos ennen myyjä joutui vankilaan (muistikuva!) siitä että jatkoi jauhoja jollain ja siis myi jotain muuta kuin sanoi myyvänsä, niin nykyään on "ihan ok" myydä mansikkakääretorttua, jossa ei ole mansikkaa lainkaan. Tai sitten noita kinkkupitsoja...

Huolestuttava on myös tämä Magneettimediassa julkaistu artikkeli, jonka mukaan "Luonnossa luonnollisesti kasvavien kasvien vapaata käyttöä ollaan rajoittamassa monen maan yhteisellä säännöstöllä." Tuossa mainittu Codex Alimentarius  on itse asiassa jo vanha juttu. Kyseessä on eräänlainen ruokakirja, joka pyrkii ilmeisesti turvaamaan elintarviketeollisuudessa käytettyjen aineiden turvallisuuden. (Huom! En tunne Magneettimediaa ennalta, enkä ole vielä ehtinyt tutkia Codex Alimentariusta sen enempää!)