Kolmas tapa kokeiltu ja vihdoin näytti onnistuvan. Tähtään turkkilaiseen jogurttiin ja tähän mennessä koostumus on ollut makuuni liian juoksevaa. Viimeisin kokeilu ainakin näyttää oikealta.

Ja tämänkertainen reseptini:

  • 5,5 dl täysmaitoa
  • n. 2 rkl jogurttia (Tällä kertaa oli Rainbown versio turkkilaisesta.)

Ensin maito kattilaan. Kansi päälle ja nelosella (asteikko 1-6 keraaminen liesi) rauhallisesti kuumennetaan noin puoli tuntia. Valmista, kun pintaan on muodostunut kunnon ketto. Kattila liedeltä ja annetaan jäähtyä noin 46 asteeseen. Itselläni meni hyvin arvioiden tällä kertaa, enkä katsonut edes kelloa tietääkseni kauanko tuossa meni.  Seuraavaksi sekoitetaan jogurtti hyvin maidon joukkoon. Tässä kohtaa kannattaa varoa ettei raavi kattilan pohjaa liiaksi. Seos termoskannuun (tokihan voi käyttää vaikka lasiastiaa ja kylmälaukkua, mutta minun mielestäni termoksessa lämpötila pysyy tasaisempana.) ja termoskannu yöksi kaappiin. Itse teen jogurtin aina illalla ja sen pitäisi olla aamulla valmista. Toki tuon voisi jättää tekeytymään vaikka työpäivän ajaksi.

Aamulla avatessani kannen, jogurttimassa oli erittäin kiinteää. Tuoksukin oli kohdallaan, joten jospa nyt onnistui kunnolla!

Kiinteäksi tuo pitäisi saada myös valuttamalla, mutta minulla ei valitettavasti ole siihen soveltuvaa kangasta. Musliinia hankin heti kun saan siihen mahdollisuuden.