Tulipa kokeiltua ihan todellisen luomujogurtin tekoa  

Aineslista:

  • 5 dl Luomumaitoa (kevyt)
  • 4 dl Luomukuohukermaa
  • 1 dl Luomu Turkkilainen jogurtti

Ja ohjeistusta

  1. Kuumenna maito ja kerma kattilassa 80 °C:een
  2. Siirrä pois liedeltä ja jäähdytä n. 42 °C:een
  3. Sekoita joukkoon jogurtti ja kaada astiaan, jossa lämpö pysyy. Itse käytän termoskannua tähän.
  4. Anna olla vähintään yön yli huoneenlämmössä. (Minulla tuo oli nyt lähemmä vuorokauden.)
  5. Kaada purkkiin ja jääkaappiin. Halutessasi voit ennen tätä valuttaa heraa pois vaikka kankaisen servetin läpi siivilässä. (Suosittelen tekemään tämän jääkaapissa, sillä valuminen sopivaan koostumukseen voi viedä tunteja.)

Tuloksena aivan mahtavaa jogurttia, jonka rasvapitoisuus on jotakuinkin 16 %.

Tuokaan ei vielä ole sellaista lohkeavaa sorttia. Ehkä pitäisi valuttaa vieläkin kauemmin, jotta siihen pääsisi. En haluaisi maitojauhetta käyttää näissä ollenkaan.