Painoni ei pitkällä aikavälillä nouse eikä laske. Lyhyen aikavälin tarkastelussa huomaan, että paino heiluu kilon verran suuntaan ja toiseen. En kuitenkaan voi sanoa sen juuri muuttuneen.

Suoritin Treenaa kotona -kirjan ohjelman juuri loppuun. Mittani pienenivät yllättävän paljon, vaikka myönnän, että keskityin lähinnä kiinteyttäviin harjoitteisiin ja uskottelin itselleni että kauppareissu käy voimakävelystä. Ruokavaliooni en kiinnittänyt sen enempää huomiota kuin yleensäkään. Koska tuloksia kuitenkin tuli (luokkaa 2 cm pois lantiolta, reisistä ja vyötäröltä), niin ajattelin innostua tästä uudelleen.

En vielä tiedä, teenkö ohjelman alusta loppuun vaiko kasaan itselleni ylläpito-ohjelman. Ehkäpä aloitan alusta - tällä kertaa voimakävellen. 

Tehostusyrityksenä voisin samalla kokeilla omenasiiderietikan vaikutusta. Sanotaan, että sen pitäisi edistää painon putoamista. Siitä, pitäisikö se suositeltu muutama teelusikallinen päivässä juoda pitkin päivää vai yhden lasillisen seassa, en ole saanut selvyyttä. Molempia ehdotetaan.

Huomautus tähän väliin: Omenasiiderietikalla, josta puhun, ei ole sitten minkään valtakunnan tekemistä tuotteiden kuten Rajamäen omenaviinietikan kanssa. Pahoittelut Rajamäen mainitsemisesta. Mutta tehkääpä vertailu: yhteen lasiin tuota Rajamäen tavaraa ja toiseen oikeaa omenasiiderietikkaa. Eroa on kuin päivällä ja yöllä.

Jos siis otan itselleni helpot tavoitteet:

  • juo vettä (jossain kohtaa pitäisi muutama teelusikallinen omenasiiderietikkaa saada mukaan)
  • tee joko voimakävely tai kiinteytys

Niin näillä pitäisi päästä kohti tavoitetta. Ja mikä minulla siintää mielessä? Kroppa, joka näyttäisi upealta 1930-luvun asuissa.